Tuinontwerp

Bent u van plan uw tuin aan te pakken, dan is het mogelijk om een compleet tuinontwerp door ons te laten maken. Hierbij is het mogelijk om houtwerk te laten plaatsen of een vijver aan te leggen. Bij elk van deze werkzaamheden is het verstandig om een tuinontwerp te maken. U kunt altijd een afspraak maken door contact op te nemen. Zo kunnen we uw idee├źn en wensen in kaart brengen om zo tot een mooi tuinontwerp te komen. Hierbij maakt het niet uit of u een grote of kleine tuin heeft, wij kunnen bij elk formaat tuin een passend ontwerp maken. Hierin hanteren we vijf stappen:

 1. Uitgangspositie
  In stap 1 plannen we een afspraak voor het bekijken van de huidige staat van de tuin, de ligging van de tuin en het formaat. Zo weten wij waar we rekening mee moeten houden wanneer we van uw wensen een ontwerp maken.
 2. Uw wensen
  Nu we weten hoe uw tuin er op dit moment bijligt gaan we bespreken hoe uw tuin er straks uit moet komen te zien. Wilt u een compleet nieuwe tuin of wilt u de huidige tuin laten renoveren? Heeft u ook kinderen waar we rekening mee moeten houden, wat voor planten of tuinelementen ziet u graag terug in de tuin? Zijn er verder zaken waarmee we rekening kunnen houden, laat het ons weten.
 3. Het ontwerp
  Door middel van de uitgangspositie en de behoeften die u aan de tuin heeft kunnen wij een ontwerp gaan maken door middel van onze kennis en kunde. Wij combineren de eerste twee stappen die besproken zijn om zo tot een ontwerp te komen.
 4. Planvorming
  Het ontwerp is de basis voor de nieuwe tuin die aangelegd gaat worden. Het ontwerp wordt gebruikt om een beplantingsplan te maken. Hierin beschrijven we welke planten er in uw tuin worden aangeplant. Ook wordt in de planvorming in kaart gebracht welke elementen en materialen er in uw tuin gebruikt zullen worden.
 5. Definitief ontwerp
  Wanneer stap 1 tot en met 4 zijn doorgelopen en afgerond zijn we tot een uiteindelijk ontwerp gekomen. We kunnen nu beginnen met de aanleg van uw tuin.